úterý 12. května 2009

Dneska sem si uvědomila, jak strašně už sem si tu na všechno zvykla a míň a míň se mi chce zpátky do Česka. Je tu spousta věci, které mi tu vyhovují: lidé jsou mnohem milejší, usměvavější..o tom sem psala v minulém článku, dále mi naprosto vyhovuje, že člověk si tu může dělat co chce (vypadat jak chce, mít názory jaký chce) a nikdo se nad tím nepozastavuje. To mi dává pocit neuvěřitelný svobody, kterou sem začala cítit až tady. Sem tady mnohem uvolněnější. Vyhovují mi i hodiny ve škole, sem teď tady vlastně "maturantka" a když sleduju moje kamarády v ČR, jak právě mají největší nervy z matury a já si tady snad už jen přemýšlím, jak si udělám vlasy na graduaci, přijde mi to jako úplná ironie :D (řečeno s nadsázkou :)). Jasně, taky mám poslední eseje, prezentace.. jenže je toho jenom o trošku víc a já si to svým způsobem "užívám". Navíc eseje často můžu psát na téma, které je mi blízké nebo mě to zajímá, hodně často je možnost výběru. Třeba na US history píšeme esej (jasně, osnovy jsou stanovené), ale téma je v podstatě libovolné. Ve třídě se někdo zmínil o roku 2012, kdy má být podle různých předpovědí "konec světa" nebo nějaká velká změna. Mě zajímají takové věci, tak sem si řekla, proč o tom nenapsat? Nevěřím, že se to stane, ale baví mě pátrat po informacích, číst si různé názory atd. Předtím sem na English class napsala 6ti stránkovou esej na téma Radar v Brdech. Přišlo mi to jako zajímavý téma, navíc Amíci tu o tom nic nevědí a o jaderných raketách se tady baví opravdu dost, nejvíc ve spojitosti s Koreou a Iránem. Takže teď jsem na to specialista haha :D.
Napíšu vám sem i nějaký perličky z mojí Orcutt´s english class :)). Tak třeba dneska ten učitel (zas nám pouštěl nějaký trhlý film), že ho viděl naposledy ve dvaceti letech.. jeden kluk: wow Orcutt to je před 4O lety!! Jako srandu, myslím, že celá třída mu tipovala kolem 50 let (maximálně). Orcutt: Actually... it´s been 42 years.. Potom poznamenal, že ten film už je minulost, že to není přítomnost (zabýval se na jedné hodině třeba otázkou, že když vidíme minulost, proč nevidíme i budoucnost???? Jeden kluk na to: možná proto, že se to ještě nestalo..). Na dnešní postřeh mu zas další kluk (ve třídě jsou skoro samí kluci) řekl: Jo, Orcutt, to definitivně je. Tahle třída je prostě kuriózní.. Někdy musím natočit video, protože to, co se tam děje, je prostě k nepopsání :)). Jednou Orcutt taky říkal, že žil v Německu 3 roky a že tam mají hodně bordelů. Na otázku, jestli tam chodil, odpověděl že ano a ještě přidal info, jak to tam vypadá. Cenná informace, toho si vážím..
Minulý týden na Health jsme měli tu psycholožku nebo koho z jedné organizace (myslím STARS) a to bylo neskutečně zajímavý, nejlepší týden na Health. Hodnotili se tam mezilidský vztahy, "coby kdyby", a na poslední hodině se kluci ptali holek na otázky a opačně. Odpovědi skutečně zajímavý, jestli chcete o tom článek, napiště do komentářů.
Jinak počasí tady pořád nic moc, což mě štvě, ale aspoň na víkend se to většinou vyjasní, třeba v neděli by mělo být 85 stupňů.. což zní hezky, ale ono se to ještě změní do té doby :D.
Tak mě už nějak došly nápady, co psát.. Mějte se moc hezky a co nejdřív se zase ozvu :))
P.S. Ve čtvrtek dostanu Yearbook (no dostanu..to ne, musela sem za něj zaplatit hříšný peníze :D), a na to se těším celý rok. Je to kniha o životě školy, prostě píše se tam o všem. Jsem zvědavá, kdyžtak pak sem můžu nafotit pár stránek.

Žádné komentáře: