sobota 28. února 2009

!!!! WHS DANCE TEAM 2ND AT P.I.L. !!!!

Nejdřív vám řeknu, co vlastně P.I.L. je.. je to ve zkratce Portland Interscholastic League..ještě pořád tápete? :D OK.. je to soutěž všech dance teamů v reginu. V Portlandu je takových týmu 6. Dělí se to na dvě divisions: small and large. My jsme small team. Tentokrát v large byli dva teamy a v large jen dva. Pro nás ta soutěž hodně znamenala, protože když to zas pokazíme, tak nebudeme v second route na state compet. Což znaměná výrazně menší šance na dobrý umístění a body. A ještě je na PIL hodně ocenění: pro všechny seniory, nejlepší kostým, drill pro soutěžící a i pro publikum, atd.

Sraz byl ráno v 7h. u školy. Přijel pro nás školní autobus z HS Benson, který pro nás poslali. No to je jízda smrti tyhle školní busy... přes bumbs (v češtině je to myslím retarder, což je ale divný slovo :D) se to málem převrátilo :D ale nakonec sme dorazily v pořádku.. v jedné třídě, která zároveň slouží jako místnost pro team.. každý team má svojí učebnu, jen obrovský Lincoln dance team, kde dneska vystupovalo 43 holek, sídlel v auditoriu haha :D. O tomto teamu se ještě pak zmíním a dám sem video jejich rutine, kterou mají bezvadnou. Ostatně jako všechny.. ale o nich až dýl. Po 8h sme měly 20 minut v gym, kde sme si sjely sestavu. Potom přišlo na řadu česání (vyčesaný vlasy a kudrnatý), líčení a oblékání.. v 10h sme se šly vyfotit k fotografovi a po 11h už to začalo.. skoukly sme asi 3 teamy před náma a pak sme přišly na řadu. Zatancovaly sme to dobře, prý to nejlepší, co sme kdy udělaly.. potom sme se vrátily a přišla na řadu large division, kde je i ten Lincoln. Někdy v říjnu si pamatuju, jak Natale fascinovaně říkala, že každá jejich rutine je amazing.. jsou opravdu huge, dělají působivé formace, sou naprosto perfektně sehraný, pohybují se lehce, všechno mají vypilovaný do posledního detailu.

Není divu, že v large mají první místo.. to už je na P.I.L. tradice :D ale zase.. Carol říkala, že mají mezi sebou velkou rivalitu, pochazí z hodně bohatých rodin, což je taky ovlivňuje.. Carol nám řekla, ať sme rádi, že máme jí :D je to pravda, ona je dobrá.. měla sem štěstí, že me vzala do teamu. Potom byla pauza a před 15h začala second route. Na začátku byl Grand March, kdy všechny teamy postupně vstupují do gym. To mě bavilo :)) pak americká hymna.. to si jen ze zásady nedávám ruku na hrudník :D A pak sme si sedly a jako první vystoupil Benson, pár lidí s jakousi sestavou..a pak už normálně soutěžní teamy. Nejdřív large a pak small. My sme to zvládly taky dobře, ještě líp než minule.. mám video, koukala sem se na to několikrát a musímě ještě hodně věcí vypilovat. Aspoň ale vidím, co je potřeba zlepšit. Video sem trvá strašnou dobu nahrát, tak někdy jindy.

Pak ještě bylo pár teamů a nakonec přišly finálové věci.. volil se nejlepší kostým (Cleveland), každý coach vybral z teamu 2 holky, které získaly jakési ocenění, kde musí dobře tancovat, mít GPA nad 3.0, a další kritéria..od nás Carol vybrala pochopitelně Natale a pak Kristin, což bylo myslím pro všechny překvapení. Já sem čekala sebe haha :D. Obě jsou seniorky. Potom byl drill, takový "vojenský cvičení".. pro soutěžící a pro publikum potom.. z každého vyšel jeden vítěz. Pak taky všichni senioři šli na "podium" a říkali naše jména se jmény našich rodičů. Byla sem překvapená, když moje jméno vyslovili dobře a Martu a Paula uvedli jako host parents. To má na svědomí Carol :)). Volali nás jednu po druhý a jen sme zamávaly.. Natale potom, That´s all??! Taky sem si říkala... aspoň kytku sme mohly dostat :D. Taky vyhlásili nejlepšícho trenéra..a na závěr první místa. Pak sme se dozvěděly, že sme druhý. Což je úspěch :o)). I když teamy byly jen 4, P.I.L. má velkou cenu. A pak už se jelo domů.


To je rekapitulace mojí poslední soutěže.. a zároveň první a poslední P.I.L. Konec byl v 16 h, normálně končíme kolem 20h, to je vždycky šíleně dlouhý.


A za tři týdny máme state.. a pak už bude dance team over :( na jednu stranu sem ráda, to ranní vstávání v 5.20 h mi prostě nevyhovuje, ale zas vím, že mi to pak bdue chybět. No, přidám se k tomu golfu, takže pořád budu mít jakýsi kontakt s těmi školními teamy, který mám fakt ráda. Jednou už sem to sem psala, ale napíšu to ještě jednou.. jestli se chystáte do USA takhle na rok na HS jako já, určitě buďte v nějakém školním sportovním teamu. Nejen, že budete na soutěžích, ale když vystupujete před školou je strašně hezký, jste pak i větší součástí školy a vůbec..to se nedá popsat. V pátek ve škole sme všechny nosily latexové fialové minisukně a hned se rozkřiklo, že to je kvůli P.I.L.,co má dance team a dost lidí mi to pochválilo..to bylo taky hezký :). No a 10. března je Winter Sports Awards, jak už sem myslím zmiňovala..bude to večer ve škole v auditoriu a dostanu tam ten certifikát. Na to se fakt těším.

Žádné komentáře: