úterý 4. listopadu 2008

OBAMA TO BE FIRST AFRICAN - AMERICAN PRESIDENT

Tak super :o)). Sledovala sem nejdřív řeč McCaina, pak přišel Obama s manželkou a dvěma dcerama, které pak podium opustily a Obama začal svojí speech. Mluvil hezky, bylo to zajímavý sledovat v Americe přímo volby a hned první reakce.. Ale ve finále mi bylo toho McCaina celkem líto, takovej dědula a tak se snažil :D. Ale Obama to nebude mít lehký, dost je to tady rozbouřený, ekonomika.. škoda, že ta jeho babička, co ho vychovala, se toho nedožila. Jeden pitomej den, zasloužila by si to vědět.. Obama říkal, že dodrží všechno, co slíbil, tak to bude zajímavý. Myslím, že bude víc "excited" sledovat kroky Obamy než McCaina, stejně tak jako reakce lidí... Change has come, Yes we can! and Yes, we did!
Řekl, že bude velká změna a že potebuje spolupráci celé Ameriky, všech občanů..
Obama vyhrál v: California, Colorado, Connecticut, Delaware, the District of Columbia, Florida, Hawaii, Illinois, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia, Vermont, Washington a Wisconsin.
McCain měl: Alabama, Arizona, Arkansas, Idaho, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia a Wyoming.
Obama, Democrat, získal 52 337 359 hlasů, což je 51 % a 338 Electoral Votes, potřebuje min. 270.
McCain, Republican, získal 48 343 000 hlasů, celkem 47 % a 141 Electoral Votes.
V Oregonu zatím Obama 56 % a McCain 42 %.

Žádné komentáře: