pondělí 19. ledna 2009

PRODLOUŽENÝ VÍKEND


Toto jsou videa z loňské state compet, Oregonská state dance teamu. Přidám komentář, pořadí, jak jsem to dávala, už si nepamatuju, tak to bude zpřeházený. Lincoln HS: huge team..neskutečně!! asi 40 holek tam letos je.. když jsem je viděla prvně, což bylo na Fall Festu 08, byla sem ohromena..spíš velikostí než uměním, haha :D. Ony mají různé formace, pochodují tam..do toho pár piruetek..a jak jich je hodně, ani si nevšimnete, že nějaká udělala chybu.. ale tým to je určitě dobrý, tréninky mají po škole, každý den v týdnu. Obdivuji trenérku(ky?), že dokážou sehrát tolik holek. Jo a tatu sestavu (state routine musí být dlouhá 4 až 6 minut) musely mít za 10 dnů, protože se na poslední chvíli cosi stalo a nemohly dělat tu první..což je výkon jak prase, za 10 dnů naučit takhle dlouhou sestavu 40 holek. Asi v tý gym i spaly.. Další tým, Tigard myslím.. o nich nic nevím, jen to, že loňskou State vyhrály. A Lake Oswego? To sem sem dala jen ze zajímavosti, protože tato HS je ta, kam sem původně měla chodit, a nakonec sem skončila ve Wilson, protože Lake Oswego byla plná a nechtěli mě, tss.
Rovnou zůstanu u tématu a popíšu vám první den mého třídenního volno. Jela sem s trenérkou Carol a holkama z týmu, Allyson a Grace, dívat se na soutěž, kterou Carol cancelovala, protože (to už sem myslím psala) 2 holky nečekaně o Vánocích odešly a nebyl čas všechny formace upravit. Jo ty holky.. si to sem poznamenám.. jedná se o Olivii a Danielle, myslím sophomorky. Tancování jim šlo dobře, to říkám rovnou..takový vytlemený.. ale byly dost separovaný od ostatních, na soutěžích seděly stranou, když máme ráno strečink v kruhu, tak stály bokem.. ale u nás žádná diskriminace není :D, tak je holky braly dobře. Ale Olivii doktor řekl, že má něco se zádama a nemůže tancovat.. a Olivii to nejspíš moc nevadilo, tak se ani nesnažila zůstat v dance teamu..a protože Danielle se s holkama moc nebaví (to je teda můj názor), a cítila by se bez Olivie nejspíš blbě a kdo ví co, tak Danielle napsala trenérce Carol o Vánocích jen smsku, něco ve smyslu, že se necítí dobře a má problém nebo co..no blbost. V úterý se to na tréninku trošku řešilo, Carol je z toho smutná, navrhla těm dvoum, aby aspoň přišly do teamu a všechno sme si řekly, ale ony nechtějí..a Natale, jedna z kapitánek, řekla, že je viděla na chodbě ve škole, šly naproti ní, kolem dav..Natale se na ně usmívala a ony se najednou otočily a začaly bežet na druhou stranu.. no komentovat nebudu. Ale zpátky k výletu. Vyjelo se něco po 12h od Carol. Doma měla ještě vánoční výzdobu :). Cestou sme se zastavily v kavárně ve městě Eugene, kde je University of Oregon. To sem byla ráda, že sem to viděla.. Eugene je nádherný univerzitní městečko, vidíte jen studenty a všude Ducks..co to je? Ducks, tak se říká týmu této univerzity, americký fotbal.. tady to má rivala, Beavers, což je myslím k Oregon state university. Lidi to tady strašně řeší, kdo fandí Ducks a kdo Beavers..Ducks jsou zeleno-žlutý a Beavers černo-červený. A většina fandí Ducks, protože, jak i Adriane řekla, mají lepší design :). Ale je to i v oblíbenosti univerzit, University of Oregon je dost oblíbená. A vyrábí různý trika, mikiny,.. všechno, na co si vzpomenete.. mají obchody na hodně místech, sama si pak chci nějakou tu mikču koupit :). Nejvíc je to s nápisem Oregon. Potom sle jely na soutěž, ta byla nic moc..a potom do Springfieldu (Simpsons :)) do jakési asijské restaurace na večeři..Výlet se vydařil, líbilo se mi to, hlavně sem strávila zas nějaký čas s holkama a i trenérkou.
Včera sem byla v Portlandu s Dandou, fotky mám v mém albu na rajčeti. Večer sem šla s Paulem a Dášou na návštěvu ke dvoum lidem, taky pochází z ČR.. netěšila sem se, ale nakonec to bylo fajn.. některé věci mě zaujmuly, třeba sme se bavily o angličtině, jak je strašně jiná v různých státech.. americká angličtina začíná být nejpoužívanější na světě, je jendoduší než britská.. britská, pro mě je to prostě angličtina, jak má být :D. Austrálie..o tom už sem slyšela hodně, vím, že Američani australský AJ nerozumí skoro vůbec.. Irská angličtina je hrozná, to je ale celkem známý, že irská angličtina se nikomu nedoporučuje učit, protože nejen, že získáte jiný přízvuk, který vám pak někdo nejspíš ztěží bude rozumět, ale tím pádem se ani moc s tím neuchytíte.. Shrnula jsem to, co už tady slýchávám hoodně dlouho a co je podle mě pravda. A nejen z pohledu Američanů.
Dneska sem byla s Erin a ještě jedním klukem Williamem. To bylo taky fajn,m nejdřív sme jeli do The Cheesecake factory, což je restaurace, kde to mají fakt dobrý, ale i celkem drahý.. já si jí nevybrala :D. Nechala sem tam za lososa s takovou kaší a pak si tam kupovali cheesecake, tak sem si ho taky koupila, 20 dolarů. Potom sem jela s Erin k ní domů a koukaly sme se na film..ona chtěla Iron mana..no řekla sem si, že nebudu protestovat, i když bych radši chtěla něco jinýho..jo, je to kravina.
Tak se zatím mějte, dneska sem napsala poslední 2 básničky na english..tak už sem celkem napsala 4 anglický básničky :)).

Žádné komentáře: