úterý 23. září 2008

TUESDAY

Nejdřív chci napsat, jak vypadá Amerika před volbama.. Že volbama právě žije, je jasný. Každý den články v novinách, plakáty s Obamou nebo McCainem.. za chvíli bude v televizi debata obou kandidátu, na to se kouknu. Oregon je jasně "Obamovskej". Lidi tady nosí odznaky s Obamou, všemožne ho podporují. Taky tu je pár příznivců McCaina (třeba Paul :o)), ale těch je prostě méně. Lidi mýho věku jsou pro Obamu, mimochodem.. já taky :o)). Jenom pár lidí přešlo na McCainovu stranu potom, co si zvoli za vice presidentku tu Paulin. Ta je mi celkem sympatická.. ovšem hodně lidí jí drbe, jak to, že je tak vysoko, když je to ženská, že má tolik dětí a že je z Aljašky apod. .... třeba včera ta Dáša řekla, no dyť ta má navíc toho debila.. myslela to naprosto vážne. Narážela na syna té Paulin, který je mentální. Tady se ovšem cení, že si ho nechala, měla na výběr, věděla, že bude mentální a mohla si ho nechat vzít, jenže to neudělala a zvládá to. Nicméně, já si myslím (a i trochu doufám), že vyhraje Obama. Jo a taková perlička: pár lidí má strach z Obamy, protože chodil do muslimské školy, byl v muslimu de facto vychovávaný.. tak mají strach, aby nebyl "vyslancem" muslimů z Asie a aby si pak nepodmanili celou Ameriku. Dokážete si to představit??! Jak v Americe např. každý je zahalený od hlavy až k patě?? A proto dost lidí chce McCaina, že je starší, je to "záruka" (třeba že v Americe nebude každý zahalený :o)), a že ma ZKUŠENOSTI. To je nejčastější argument, proč volí pro McCaina. Dost lidem vadí, že Obama je na prezidenta ještě "mladý" a tím pádem nemá zkušenosti.. prostě to ještě bude zajímavý sledovat, jak se volby budou vyvíjet. Koneckonců, to nejlepší nás teprv čeká :o). Fakt se těším, až to bude těsně před zvolením..
Jinak co škola.. no dneska se už udělalo lepší počasí :o)). Zítra nejspíš nepojedu busem a půjdu pěšky, prý to trvá tak hodinu a půl, tak to vyzkouším. Na French jsme měli test, myslím, že to mám celý dobře. Ale uvidí se.. Na matice jsem dala učitelce deset tužek :o)). A teď celkem chápu probíranou látku. Po hodině ke mě přišla exchange studentka z Arménie, seznámila mě s ní před časem ta Němka Lilli. Ta holka si šlape na jazyk, ale dá se jí rozumět.. Šly jsme spolu k lockeru, tam mě seznámila s dalším exchange z Arménie (to mi připomíná, že musím znovu najít toho Čecha!!). Oni, že se mnou půjdou na oběd. Souhlasila jsem, protože jsem nevěděla, jestli se s Erin potkáme. Nakonec jsme se potkaly u mého lockeru, tak jsem jim řekla, že jdeme do cereálního clubu, jestli chtějí taky. Nechtěli. Nedivím se. Ten club organizuje jedna seniorka, sympatická holka.. potkala jsem tam Iana.. Erin mě pozvala na pátek na 19h. na jakousi game.. nepochopila jsem o co jde, ale půjdu!!! :o)) Beru totiž všechno :o)). Je to v naší škole na stadionu, tak jsem zvědavá... A ptala jsem se na Homecoming a ona, že tady někdo má date (prostě jakoby rande, kluk pozve holku nebo opačně), ale ať jdu s ní a s jejíma kamarádkama.. to jako nebudou mít date?? Co když MĚ někdo pozve?? :o)))) oooh, uvidí se.
Na photography jsem ve fázi developing film.. zítra si ty fotky vyvolám.
Na english je teď nuda jak něco.. jako sedíme tam (jsou tam dvě řady) ve tvaru U. Naproti mě tři kluci, co sedí vedle sebe, spali.. chtěla jsem je vyfotit, ovšem to by fakt bylo děsně nenápadný.. Učitelka nám předčítala z te děsné knihy, co máme číst.. já čtu jen shrnutí, co mi našel Paul na netu.
Na keramice děláme už druhý týden sošky.. jedna půlka třídy točí misky na kruhu a druhá půlka, kde jsem i já, děláme debilní sošky. Ale to se přehodí.. tento týden děláme zvířata, podle vl. výběru. Rozhodla jsem se pro rybu (chápej, je to nejlehčí, aspoň jsem si to myslela... asi zítra udělám hada).. já sem to včera i dneska zrušila ten "výtvor", prostě byla šílená... taky mě to nebaví plácat z hlíny zvířata.. učitelka, ta dobrá duše, aby Amíci nezaháleli, udělala rozpis úklidu. Ach, taky na mě padl los a mám na starosti Sink 1.. šla jsme se na ten dřez podívat a horor, špinavej jak prase.. navíc tam byla ucpaná voda a mě se zrovna moc nechtělo tam ponořit ruku, do té odporné vody, a snažit se to spravit...tak jsem šla za učitelkou, že je to ucpaný a ona oh my god!! a šla se podívat. Řekla, ať to dneska nedělám, že je to naprosto šílený. Moje řeč! (doufám, že bude ucpanej celý týden!!).
Dneska večer jsou takové malé třídní schůzky.. Marta nakonec jde, bude to probíhat asi takhle: ddeset minut na jednu hodinu, pak pět minut pauza na přesun do jiné třídy a pak zase deset minut.. atd atd. učitelé řeknou, co s náma budou během roku dělat, což bude dobré vědět.
Protože musím jít za mým counselorem, a to do zítřka, protože to je ABSOLUTE LAST DAY na změnění předmětů. A já chci mít info. i ohledně diplomu z high school, dupnu si na dance team a ještě něco chci.. to teď nevím, snad si vzpomenu :o)). Ale mě to Marta připomene, už od soboty mi říká, že k němu musím zajít.
Tak se mějte, bye....
P.S. Musím sehnat ten Obamův odznak!!

Žádné komentáře: