neděle 14. září 2008

VÍKEND

Táák... v sobotu jsem se přes den víceméně flákala a večer se jelo n a chvíli do nákupního centra.. skoro nic tam nebylo, Marta se ještě stavila u starýho a dala mu navařené jídlo (Šárko, starej mi nevadí, je fajn..). No a dneska jsem se sešla dop. s Danou (Češka, taky je tady jako exchange a má i úplně stejný program, amer. org. apod.). Bylo to SUPER :o)). Přesně toto jsem potřebovala, odreagovat se. S ní přijely dvě Japonky, taky exchange, ale hned na začátku jsme se rozpojily. S Danou jsem prošla samé obchody, celkem za 30 dolarů jsem si koupila dvě trička a šaty :o). Povídaly jsme, až jsme došly do nějaké úplně divné čtvrti, samý pochybný existence, snad feťáci.. hned jsme padaly pryč :o)). Ještě jsme se na začátku v nevědomosti nějaké paní zeptaly, kde je řeka.. no fuj. Ale pak jsme v nehorázném pařáku, asi 35 °C, prošly celkem kus Portlandu. Ale nic moc tady není, viď Dano.. Den jsme zakončily ve Starbucks, měla jsem strašně dobrý, jakoby vanilkový shake.. Starbucks mám cestou ze školy, tak tam asi párkrát zavítám. Koneckonců obědy si nosím, ty školní jíst odmítám, tak tam někdy můžu zaskočit.
Večer jsem dělala odporné úkoly.. ale bylo to primitivní, až na to, že jsem musela napsat děj filmu, na který jsme se dívali ve škole a kterému jsem nerozuměla a ani jsem nepochopila děj.. vyřešil to internet, kde jsem si našla děj filmu a Marta mi to pomohla trochu změnit, aby to nebylo jen okopčený :o)). Pak jsem dělala matiku a to vám schválně napíšu, co probíráme. Je to teda dost primitivní oproti ostatní látce, kterou zatím moc nepobírám a mám s tím celkem problémy. Ovšem sama nevím, jestli za to může spíš jazyková bariéra než to, že něco jsme v ČR jednoduše neprobírali..
Takže na celý papír byl jako základ vzorec m=y2-y1 / x2-x1. A potom třeba (-4, 2), (9,6), přičemž 6 je y2, 2 je y1, 9 je x2, a -4 je x1 ... a dosadit... fakt, šesťáci ZŠ, třeste se... druhá část byla celkem podobného rázu.
Ale jindy matiku fakt nechápu, tak asi u Algebry 2 zůstanu a Pre-calculus nechám jiným ...
Zítra ZASE škola, nechce se mi do toho ústavu ... ale doufám, že se najdu s Eugenií a budu s ní na lunch time... zatím bye bye :o)

Žádné komentáře: