čtvrtek 18. září 2008

TAK JAK TO DE?? :o))

Noo.. pořád při starým..
Nejdřív napíšu rozdíl, který mě zatím upoutal celkem dost.. lidi ve tříde pijou, jedí, mají nohy na lavici.. na hodině Health si taky dal učitel nohy na stůl, na fránině si učitelka rozdělala sušenku. Já jsem si tuhle zavolala Martě, která mi furt volala a já to nezvedala :o)). Takže pohoda, nic nevadí. Mimochodem, ten hovor byl na fotografování, kdy zrovna byla taková volná hodina. To se budu v ČR těžko přizpůsobovat...
Jinak dance team: dneska jsem byla za poradcem a NIC. Ta trenérka neodpovídá na maily a nezvedá mobil. Tak mi poradce poradil :o)), jestli znám nějakou holku z dance teamu, ať se jí zeptám a ať se to kdyžtak řeší takhle.. Naštěstí jak jezdím domů busem, tak se mnou vždycky jede jedna holka ze sophomore a říkala, že má sousedku, která je v dance teamu, je to seniorka. Tak jsem té holce dneska řekla, aby mi zavolala zítra o lunch time a aby kdyžtak přivedla tu holku, a seznámila nás. Tak jsem na to zvědavá, snad to vyjde!
Jinak dneska jsem byla na oběd s Erin, kamarádka Eugenie a šla jsem s ní za trenérkou tenisového týmu a Erin se na něco musela zeptat a při té příležitosti mě představila. Předem jsem trenérku upozornila, že tenis moc hrát neumím a ona že nevadí, že mají málo holek a že se to doučím. Startuje se v únoru a tréninky mají odpoledne. Ovšem uvidím, jak mi to vyjde s dance teamem. Upřímně řečeno, už tomu přestávám věřit :o((. Ale budu se dál snažit ...
Jinak Health se stal předmětem, kde mi přibylo i víc starostí.. ale rozhodla jsem se, že to nebudu měnit a prostě vytrvám. Jo ptala jsem se té holky, jak jezdíme busem, kolik času tráví denně s úkoly. Prý 3 hodiny denně! No to teď ani já tomu tolik času nevěnuju!! Pak jsem se ptala, jaký je ten loňský yearbook. Prý very green :o)). Oficiální barva školy je totiž zelená. Některé školy mají třeba fialovou, no smůla.. ale lepší než oranžová.
Jo a novina. U nás na škole se bude darovat krev (mami, moje šance!!! :o)). Zapsala jsem se na list. Daruje se 26.9.(aspoň se uleju trochu z hodin). Četla jsem si pravidla a nic mi nebrání.. ještě to ukážu Martě. Včera jsem jí o tom říkala a ona že je to fajn, ať se zapíšu. Takže nebojte se doma, vše tady konzultuju :o)).
A všimla jsem si, že v pondělí je na naší škole nějaký sraz a je tam info. o college.. a přihlašujeme se tam a viděla jsem tam na prvním místě typicky české klučičí jméno (Josef ..........., nebudu to sem psát). Taky tam půjdu, protože zjištění, že na mé škole nejsem jediný Čech, mě veeelmi potěšilo!! :o)
Na english jsme začali číst knížku, 279 stránek.. učitelka nám dala kalendář a denně máme přečíst 10 stránek. Zdá se to maličko, být to v mém rodném jazyce.. ovšem v AJ je to celkem makačka a tak slovník na seznamu je mým věrným přítelem.. Včera jsem přečetla 30 stránek, trvalo mi to kolem dvou hodin.. Ne, že bych se do toho tak začetla a bavila mě to, ale doháněla jsem předešlý den a pak deset stránek, které jsme si četli ve škole a čemuž jsem nerozuměla.. sama si teď nejsem jistá, zda si netvořím nový příběh..
Dneska je skoro poprvé, co tu jsem, vyloženě HNUSNĚ. Potvrzuje se Marty myšlenka, že počasí, co je v ČR, sem dorazí o pár dní později.. doufám ale, že se obejdeme bez sněhu..
Na fránině teď opakujeme a koukala jsem se do učebnice, co se budu v následujících lekcích probírat.. něco jsme už dělali. Teda většinu.. v hodinách se celkem nudím, jenže zase tady mají víc sloves a víc slovíček, která já neznám a tak zůstanu v tomto levelu. Koneckonců, předměty můžu změnit do příští středy, posunuli to o týden, což je super.
Algebra 2.... dneska jsme začali brát goniometrické funkce.. co dodat.. na druhou stranu tam děláme dost věcí, které jsem ráda, že jakž takž pobírám (něco nechápu), tak tady asi taky zůstanu. Ale ještě mám ten týden, necelý.. Zítra píšeme quiz, ale můžeme při něm používat učebnici a sešit, takže snad to bude dobrý. Jediný problém vidím v tom, že tomu zadání v AJ (třeba) nebudu rozumět. Zas máme z matiky úkolů jak nas**no.
Včera mě Eugenia pozvala na lunch time do nějakého klubu.. smysl jsem moc nepochopila, ale tak uvidí se..
Na Gov-t máme aktualitu, jenže to není jako v ČR, kde něco stačí stáhnout z netu a vyjet.. tady k tomu musíme udělat rozbor, svůj vl. názor apod. Ach, to "těžké" americké školství.. včera se mě učitelka na Photography ptala, jestli je škola lehčí tady nebo v ČR. Říkám, že osnovy a probíraná látka je mnohem těžší a obsáhlejší v ČR, ale teď je to pro mě těžší tady, kvůli angličtině.. zítra máme z Photography quiz, to sem zvědavá.. měla bych se na to dneska podívat, definici pojmů si z paty nevytáhnu..
Takže zítra mám moje první quizy.. a rovnou dva.
Celkem mě štve ten proslulý americký úsměv.. prostě já ani nevím, jestli jim to mám věřit nebo ne.. třeba ta Eugenia, vždycky nasadí takový široký úsměv.. nevim no....
Asi budu končit, nějak už mě nic nenapadá...
Jo, vlastně.. dneska nám domů konečne přivezli z opravny obr televizi, fakt kinový plátno :o)). Už se těším, až si zítra pustím nějaký film, potřebuju si konečně odpočinout, navíc sem nachcípaná, tak mi není nejlíp..

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Ilčo,tvůj dnešní članek se mi moc líbil a tak jak budeš mít náladu zase napiš.papa P