pondělí 29. září 2008

zase nadpis ŠKOLA, fuj

No takže dneska jsem ráno čekala na Adrianu, jsme dohodnutý, že mě bude pondělky brát.. jenže ona furt nikde, už jsem začínala být nervózní.. pak najednou koukám a nějaký stříbrný teréňák.. vystartuju a místo Adriany tam na místě řidiče sedí máma jedné holky, která s náma jezdila taky, ta tam byla též... Ta paní fakt sympatická, si se mnou povídala, opět jsem slyšela, že moje english je really good. Se zvoněním jsem šla do Main office, měla jsem předat poradci ta vysvědčení. Jenže on tam nebyl, prý je na očkování a dorazí mezi 8.30 - 9h. Tak jsem šla na Gov-t. Zítra píšeme test z pojmů, a dostali jsme kartu, na kterou si můžem napsat, co chceme.. tak budu psát malým písmem a dneska se nemusím aspoň ty pojmy učit. Pak jsem šla za tím poradcem. Vysvědčení a můj překlad si okopíroval, a řekl, ať příjdu zítra v 8:15h ráno, že mu řekne, jak to dopadne... Jinak se ptal, kolik jsem jaký předmět měla hodin za týden.. poněvadž my v ČR máme kolem 15 předmětů, máme logicky hodin méně. Tady mají předmětů méně a víc hodin týdně.. tak v tom by mohl prý být problém, že jsem měla matiku třeba jen 4 h. týdně.. ale snad to vyjde, naděje si ovšem moc nedělám. Raději.
Na Health mě to dneska i celkem bavilo..hlavně jsem plně rozuměla, o co jde :o)). Mj. jsme měli napsat 25 denních potřeb. V závorce bylo THINK!! Nejdřív jsem si říkala, že to je strašně moc, ale ve finále jsem můj seznám ještě musela zkrátit :o)). Jj, holt jsem skromný člověk. V neděli večer jsem dělala úkol na Health... koukej: (doporučuju kliknout na to myší a zvětší se to..:-)


Pro překlad: obituary=nekrolog. Máme napsat svůj nekrolog, datum narození, datum úmrtí, info. o manželovi (manželce), info. o dětech, o kariéře, o vzdělání, proč jsme umřeli, jaké jsme měli zájmy a dodatek, co chceme napsat... Jenom přidám důvod, proč jsme to psali, abyste si nemysleli, že mám divnýho učitele (je super). Min. týden jsme totiž brali, co chceme v životě dokázat apod., takže proto, abysme si to asi ujasnili... taková snaha, no.
Na Algebře přijdu do třídy a hle, naše groups jsou v tahu.. normálně lavice po dvou, tři řady.. ach, přijdu o mého šprťáka, od koho teď budu kopčit úkoly??! :o)) Učitelka mě posadila s jednou juniorkou, sympatická holka, vysvětlila mi látku, co jsem nechápala (opět jsem zjistila, že se jedná o primitivnost, jen ta pitomá english). Takže v pohodě..jen je mi té učitelky celkem líto, možná si totiž tu Algebru vyndám z rozvrhu.. chudák, ale snad to přežije. (možná si matiku nechám, pssst!)

Na oběd jsem byla s Erin, už jsem dohodnutý na páteční zápas :o)). Eugenia mi volala, že je nemocná, tak že na trička půjdem zítra, že to už by měla být ve škole.. vůbec je pár lidí nemocných... teď u večeře mi Marta říkala, že tady řádí chřipka a že něco je i smrtelný.... tak říkám, třeba jsem ten můj nekrolog nepsala zbytečně... (proboha neděsit se doma!! mám ráda černý humor.. ovšem je to pravda s tou smrtelnou chřipkou). Dáša (to by nebyla ona), řekla, taky mě to napadlo.. opravdu really funny!! Tss.
No na English mi přišel papírek, můj poradce chtěl, abych přišla.. co chce??, napadlo mě.. hlavou už se mi honilo, že žádný diplom nebude... tak tam jdu, krapet nervní, a on se ptal na název mojí školy.. česky mu to zjevně nic neříkalo.. řekla jsem mu to a on s úsměvem: Ty chceš být bankéř?? :o)) no připadá jim to divný, tady na střední žádnou specializaci nemají...
Na keramice jsme se dozvěděli, že pokud chceme extra kredit, tak zítra o 7.periodě máme jít na prezentaci o umělecké college v Bostonu..jdu :o)). Pak jsem se ještě bavila s učitelkou a byla úplně překvapená, že jsem dělala keramiku 4 roky.. tak dlouho prý.. skromně říkám Yeah :o)).
Domů jsem šla opět pěšky.. za tu hodinu jsem potkala asi jen 5 chodců..a to ještě přeháním.. ale baví mě to, zvedne se mi po škole nálada, poslouchám si mp3ku.. dokonce už jsem z českých písniček přešla na anglické, na začátku mi angličtina lezla krkem, tak jsem byla za češtinu vděčná (a to je co říct, doma český písničky skoro neposlouchám).
No a doma Dáša, no.. datum odjezdu se nepatrně posouvá, prý odjede začátkem př. týdne (AŽ!!!).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, šaty ti moc sluší. Akorát tten japonskej festival vypadá dost americky.
Káťa