pondělí 1. září 2008

LABOR DAY NA BEACH






Většina Američanů na Labor day, 1. září, kdy je Svátek práce, jezdí kempovat nebo někam, aby vypadli z domu a užili si možná poslední prodloužený víkend za hezkého počasí. Moje rodina nebyla výjimkou :o). Jeli jsme ke "starýmu", jak se mu tajně v rodině říká, do jeho domu na pláži. Má domek v areálu, kam se musí zadat kód, abyste mohli vjet. Je to taková "louka", kde je hodně domů a chatek a dole je moře, Pacific ocean. Bohužel nebylo hezký počasí, celkem ošklivo, chvílemi déšť... Marta mi říkala, že ze starýho jde strach, že všichni musí pracovat, jinak že je seřve a ještě je kontroluje, jestli práci dělají pořádně a dostatečně rychle. Nedivte se tedy, proč se mu říká starej... ale je to fakt hodnej pán, má mě rád (tzn. nemusela jsem tolik pracovat :o)), ale stejně jsem pomáhala... Dům má prostě luxusní. Nezapře, že je to dům Čechů, jsou tam obrazy Lady, hrníčky s nápisem Praha apod. Jsme tam přijeli trochu dýl, než on řekl a hned, kde jste takovou dobu??! Na Martu proč veze tak velký hrnec, že on tady má hrnce... Marta vysvětlila, že je to slow cooker a že v něm vaří hrachovou polívku, která se děla 8 hodin. To ho trochu uklidnilo.. Pak řekl, když jsme mu dali pro něj uvařenou koprovku a upečený koláč, abysme šli ven. Vzali jsme auto a všichni tři jsme jeli za Paulovou ségrou Martou, je jí 48, ta co má ty dvě afektované dcerky..skoro jsem tam usínala, byla jsem strašně utahaná. Pak jsme sjeli na nákup, zastavili jsme autem nad pláží, abysme mohli říct, že jsme tam byli a Paul jenom otevřel dveře od auta a hned zavřel a jelo se domů. Na pláži děsně foukalo, víte.. :D. Doma jsme udělali večeři, pro starýho jeho oblíbený česnekový chleba (btw. mě taky chutná :o)) a pak přijela i ta Little Marta, Paulova ségra. V rodině se jí tak říká, její maminka, co loni umřela, byla taky Marta. Večer jsme si povídali, česky i anglicky, vůbec jsem neměla víno. No a pak šel starej spát a my ostatní jsme se koukali na film, Slunce, seno, jahody. Ač tam byly angl. titulky, film jsem chápala jenom já. Pravda, hlášky typu "V tom můžeme hrát Svatební košili", nemohli pochopit. Ale ten film chtěli, já ho nenutila :o)). Nevím, co ta little Marta čekala, jestli typický americký slaďák, kde je úúúžasný happy end, ale nevadí. Typickej českej film, který Amíci nemůžou pochopit.




No a dneska jsme měli ráno typickou americkou snídani: míchaná vajíčka, osmažené nastrouhané brambory, mimochodem z prášku.., párky a chleba. Měla jsem toho málo, tak jsem to přežila, navíc takhle po ránu a ještě párky a smažený.. Paul se ptal, jak mi to chutnalo, s takovou americkou hrdostí.. přece mu neřeknu, že bych to nejradši obloukem obešla a řekla jsem, že to nebylo špatný, ale každý den bych to jíst nechtěla. Moc ho moje odpověď neuspokojila..




Odpol. jsme odjeli a jeli jsme na návštěvu k části rodiny, synek se vrátil z Iráku a Afghánistánu.. bylo to v pohodě, rodina milá, až na někoho, na koho mě Marta předem upozornila.. Taková namyšlená a primitivní Češka, která si myslí, že je úžasná a prý neváhá někoho před ostatními ztrapnit.. no káča od pohledu, vesnická ..... Ale bylo to fajn, s Martou jsme na chvíli zdrhly a šly se projít.. ona to tam nemá moc ráda. Večer jsme přijeli domů, rádi, že jsme tady :o)).








Zítra jdu do školy pro učebnice a locker, klíček od skříňky a ve středu je první školní den, jsem celkem nervózní.


Tady přikládám fotky z beache:





tento globus má souřadnice ze zlata a stát je z kamene... prý to bylo strašně drahý :o)) a může se na něj sahat jenom v rukavičkách, jinak se starej zlobííí
Česká rep. a Praha ...
... a Oregon s Portlandem

tuto fotku si přibliž ...



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Takže zítra jdem obě poprvé tento školní rok do školy. Držím ti palce!
Káťa

Anonymní řekl(a)...

Pěkný fotky:-) nemysli že pravidelně nečtu, když sem nepíšu-to jenom tak vypadá, ale čtu všecko.
Š.